Θοδωρής Ζαγοράκης

Θοδωρής Ζαγοράκης

Το 2000 ήταν η χρονιά που επέστρεψε στην Ελλάδα από την Αγγλική Λέστερ ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο Κίμωνας κατείχε για 15 χρόνια την θέση του Marketing Manager στην μεγαλύτερη αθλητική εταιρία την NIKE. Μεταξύ τους προυπήρχε μία μεγάλη φιλία και συνεργασία λόγω του ότι η ΝΙΚΕ έντυνε τον ποδοσφαιριστή. Τότε λοιπόν ξεκίνησε μία καινούργια πορεία για τον κορυφαίο αθλητή της Ελλάδος. Ο Έλληνας Μάνατζερ ανέλαβε την εκπροσώπηση του. Προχωρήσανε μαζί.

Αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια με πολύ μεγάλη επιτυχία στην ΑΕΚ, και αφού έκανε την Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο να μιλάει για την Εθνική Ελλάδος, ψηφίστηκε από τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές, προπονητές και δημοσιογράφους, MVP του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος 2004.

Ακολούθως ο Κίμωνας πραγματοποίησε την μετεγγραφή του στην Ιταλική Μπολόνια στην οποία ήταν για ένα χρόνο βασικό στέλεχος. Έπειτα το 2005 επέστρεψε στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, στον οποίο και έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα 2 χρόνια αργότερα. Τον Ιούνιο του 2007 ανέλάβε την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την οποία κατείχε μέχρι τον Ιανουάριο του 2012, ενώ στις Ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.