Ανδρέας Τάτος

Ανδρέας Τάτος

Το 2004 ο Κίμωνας αναλαμβάνει τον Ανδρέα Τάτο και τον μετεγγράφει στον Αστέρα Τρίπολης (Δ’ Εθνική).

Το 2004 ο Κίμωνας ανακαλύπτει τον Ανδρέα Τάτο και ξεκινάει η συνεργασία τους. Η πρώτη μεταγραφή είναι γεγονός και ο Τάτος γίνεται μέλος του Αστέρα Τρίπολης που τότε αγωνίζεται στην Δ’ Εθνική. Την επόμενη χρονιά (2005-06) μετεγγράφεται στην Παναχαική. Την σεζόν 2006-2008 αγωνίζεται με την ομάδα του Χαιδαρίου και ο νεαρός ποδοσφαιριστής αναγνωρίζεται ως ένας εκ των πιο χαρισματικών ανερχόμενων Ελλήνων παικτών. Χάρη στις αξιόλογες εμφανίσεις που πραγματοποιούσε στο Χαϊδάρι αποτέλεσε μήλο της έριδος μεταξύ της ΑΕΚ, του Πανιωνίου και της Ξάνθης, ενώ από το παιχνίδι της διεκδίκησής του δεν θα μπορούσαν σαφώς να λείπουν ούτε ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό. Τελικά το 2008 κατέληξε στον Ατρόμητο όπου πρωτοστάτησε στις προσπάθειες για επάνοδο του στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ, διανύοντας μια εξαιρετική χρονιά.

Τα επόμενα 3 χρόνια αποτέλεσε τον φυσικό ηγέτη της ομάδας του Ατρομήτου , οδηγώντας την σε 2 τελικούς κυπέλλου και κερδίζοντας την κλήση του στην Εθνική Ελλάδος.

Το καλοκαίρι του 2011 ο Ολυμπιακός αποκτά τον Τάτο και συμφωνεί να τον αφήσει δανεικό για ένα ακόμη χρόνο στον Ατρόμητο. Από διάφορες κακές συγκυρίες δεν κατάφερε να αξιοποιηθεί στον Ολυμπιακό με συνέπεια να αγωνιστεί ως δανεικός στον Άρη το 2ο μισό της σεζόν 2012-13 όταν και βοήθησε τα μέγιστα ώστε να παραμείνει η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης στην Superleague. Τη χρονιά εκείνη ψηφίστηκε ως καλύτερος Έλληνας παίχτης.
Τη σεζόν 2013-14 αγωνίστηκε και πάλι ως δανεικός στον Άρη και ήταν απο τους λίγους που επέπλευσαν σε μια πολύ κακή χρονιά για την ομάδα. Το καλοκαίρι του 2014 ο Ατρόμητος τον αγοράζει απο τον Ολυμπιακό με σκοπό να γίνει εκ νέου ο ηγέτης της ομάδας. Ο Πορτογάλος Sa Pinto όμως δεν είχε την ίδια άποψη, κρατώντας τον μακριά απο τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ως αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2015 η Βέροια αποκτά με μεταγραφή τον ποδοσφαιριστή για τα επόμενα 2μιση χρόνια.